23 Ekim 2017 Pazartesi

Alman Araba Modelleri


Günümüzde arabalar hayatımızı oldukça kolaylaştırmaktadırlar. Hele ki büyük şehirlerde arabasız yaşamak oldukça zor olmaktadır. Bundan dolayı da ehliyet sahibi kişiler araba seçerken oldukça dikkatli davranırlar. Bunun sebepleri dış görünüşünün yanı sıra arabanın az yakması yani az yakıt harcamasıdır. Çünkü fazla yakıt harcayan arabalar oldukça maaliyetli olabilmektedirler. Araba markası denince akla gelen ilk ülkelerden birisi de Almanya’ dır. Alman araba modelleri tercih edilen modellerdendir. Çünkü Alman arabaları oldukça kalite sağlamanın yanı sıra, arabadan anlayan kişileri de özellikleri ile cezbetmektedir. Ayrıca Almanların sanayilerinin ve üretimlerinin çokça gelişmiş olması bu kaliteyi de arttırır.

Alman araba markaları ülkemizde de tercih edilen markalardır. Almanya’ nın tarihine bakıldığında 1.Dünya Savaşı’ nda büyük bir darbe alsa da sonrasında yavaş yavaş toparlanmış ve Hitler döneminde de teknolojik anlamda oldukça büyük yol katetmiştir. Ayrıca Volswagen markasının Hitler’in emri ile üretildiğini söylemek, onların arabalar konusunda ne kadar ilerlediklerini de göstermektedir.

Almanların aslında araba konusunda bu kadar ilerleme sağlamalarının en büyük sebebi de savaşın vermiş olduğu darbe karşısında yeniden toparlanabilmek zorunda olduklarıdır. Çünkü savaş devam ederken araç sektöründe işleri kolaylaştırmak zorundalardı ve bunları da deneme yanılma yöntemleri ile yapmaları mümkündü. Almanya araba markaları belki de bu yüzden o kadar gelişmiş araçlara sahiptir. Almanların ayrıca rahatlarına düşkün bir millet oldukları bilinir. Bu yüzden de araç içinin oldukça konforlu olmasını sağlamaya çalışırlar. Koltuklarının astarları, yapıları kaliteli malzemelerden üretilir. Ayrıca arabaların dayanıklı oldukları görülür. Bunun da sebebi yine savaşta üretilen tankların mecburen dayanıklı olması sağlanmak zorundaydı. Çizgilerinden ayrılmadan diğer arabaları da dayanıklı üretmeye decam etmektedirler. Alman araba modellerine bakıldığında ilk sırada Mercedes gelmektedir. Bu marka Karl Benz tarafından 1883 yılında ve Gottlieb Daimler tarafından 1890 yılında kurulan iki farklı firmanın bir araya gelmesi ile oluşturulmuştur. Diğer bir marka olan BMW ise aslında uçak üretme amacı ile kurulmuş olan bir firmaydı. Opel’in ise önceleri dikiş makineleri üreten bir firma olduğu bilinir. Diğer Alman araba modelleri ise vW, Porsche, Audi, Skoda, Seat vb.’dir.

Hiç yorum yok: